Hundarnas dagbok

Uppdatering och viltspårkurs

2009-05-31

Jo, hundarna lever och är friska även om hundbloggen varit död...

Vi har inte gjort så mycket nu när hästarna har varit sjuka. Stadspromenad i Eslöv med båda hundarna samtidigt är avklarad med betyg godkänt :-). De drog alldeles för mycket i kopplena men uppförde sig väl mot andra hundar (och det var det som var det viktigaste). Vi får öva några gånger till bara.

Vi har träffat Solo på hans hemmaplan igen och det gick rätt bra. Mios attityd var GLÄDJE hela tiden. Utom när matte skulle öva apportering med Solo, då skulle han ha stryk. Det funkade bra att ha dem med när vi satt o fikade. Solo blev tillplattad en gång när vi först släppte dem men det var inget morr utan enbart en kort nedtryckning i marken.

Igår mötte vi tre lösa hundar hemma i skogen (mattes fasa). Ingen av mina hade nosloop på men vi gjorde en rask u-sväng (tack Åsa!) för att komma undan en bit och sätta på dem. Tyvärr så satte två av de lösa hundarna efter oss, varpå deras matte gormade åt dem och då varvade mina upp och började stormskälla. De lösa gick aldrig fram (smarta hundar), jag fick på looparna och vi gjorde om uppdykandet (krokig väg), med mjukost och sedan klev vi av vägen 2 meter in i skogen o käkade ost. Gick hur bra som helst.

Idag har vi börjat på viltspårkurs igen. Hundarna är lyckliga! Nytt ställe och nya hundar men det gick bra tycker jag. Det enda stora är att om det passerar en hund utanför bilen när jag inte står där så skäller de så hela bilen skakar. Mio var mest glad åt alla hundar, en som stack fram nosen ända fram fick sig en åthutning av honom men han varvade ned direkt och struntade i den igen. Birk gjorde ett utfallsryck vid möte på grusvägen (han har fortfarande inte riktigt fattat hur det är jag vill att han ska göra).

Spårandet skötte Birk bäst. Han gick ett ca 100 meter långt spår, höll sig i spåret utom att han irrade lite två gånger, gick i snabbt (men trav!) tempo men ändå säkert.

Mio gick i hög hastighet (fast nån sorts trav där med), genade på nåt ställe, och var nog lite mer på-av-på spåret (vet ej för jag hade inte lagt det själv och det satt nästan inga snitslar). Han hittade dock rätt och hittade klöven så koll hade han nog...

Jag klurade på om värmen var anledningen till att de höll sig i trav... det gick ju att hänga med Birk idag (25 grader varmt). Får se hur det blir nästa gång. Kul var det iallafall och hundarna såg nästan besvikna ut när de hittade klöven o spåret var slut...