Tjänster häst

 

Bor du långt bort? Kontakta mig ändå och fråga om jag kan komma, om det finns flera i ditt område som vill ha besök så kan jag samordna er eller så kanske jag har vägarna förbi på väg till någon kurs!

 

Vaccinationer och andra veterinära tjänster

Jag erbjuder ett begränsat utbud av veterinära tjänster tex vaccinationer, hästtandvård och annan förebyggande hälsovård. Jag håller för närvarande på att starta upp min verksamhet igen och mer tjänster kommer att tillkomma efterhand.

Jag hjälper gärna dig som vill använda eller redan använder cooperative care och belöningsbaserad träning, meddela detta vid bokning! 

 

Hästtandvård

Jag kommer till ditt stall för hästtandvård. Jag har många års erfarenhet i hästtandvård och har nyligen gått steg 1 i SLU:s högklassiga vidareutbildning i hästtandvård för veterinärer. Jag undersöker, korrigerar med rasp där det behövs och kan ta bort vargtänder. 

 

Cooperative Care, hanteringsträning

Jag hjälper dig med att lägga upp en träningsplan och att träna för hantering, veterinärbesök och behandlingar, det som kallas cooperative care. Observera att hästen, för bästa resultat, bör ha klickertränat lite andra saker innan man börjar träna sådant som den tidigare tyckt varit obehagligt.

 

Prehab & rehab

Många hästar idag har problem i sin kropp utan att vara direkt halta. Jag hjälper hästen att stärka sin kroppsmedvetenhet, balans, inre stabilitet och rörelseförmåga. Jag använder olika tekniker för att få hästen att slappna av och släppa på spänningar och för att öka hästens proprioception och rörlighet. 

Observera att för att det system jag använder ska fungera, så behöver vi använda belöningsbaserad träning i övningarna.

 

Beteendeproblem och beteendeutredningar

Jag hjälper till med både små och stora beteendeproblem och utreder om det du märker i hästens beteende kan bero på skador och sjukdomar. Jag finner lösningar på hur du kan arbeta för att hantera, minska eller helt få bort problembeteendet. Jag kan även remittera dig vidare för utökade undersökningar eller andra utredningar. 

 

Din relation med hästen & klickerträning

Med hjälp av belöningsbaserad träning/klickerträning hjälper jag dig och din häst att skapa starka band, hitta en tvåvägskommunikation och utveckla en trygg relation fylld av glädje och samarbete. Jag hjälper både dig som är nybörjare och dig som har använt klicker/belöningsbaserad träning tidigare. 

 

Föreläsningar och kurser

Jag kan även komma till er och hålla föreläsningar och kurser. För närvarande kommer kurser huvudsakligen att ske i samarbete med andra klickerinstruktörer. För aktuella kurser och föreläsningar, se rubriken "kurser" i menyn. 

Unico 2010