Klickerträning

Jag har valt att träna mina hundar och hästar med den metod som kallas klicker-träning. I väldigt korta drag kan man säga att man då jobbar med att belöna fram de beteenden man vill ha och lär djuren vad de SKA göra istället för att korrigera/straffa dem för det de inte ska göra. Jag har gått en hel del kurser och lär mig hela tiden mer och mer och detta är ett mycket spännande och roligt sätt att träna hund och häst på. Det finns oerhört mycket att lära om hur man bäst arbetar med positiv förstärkning (belöningar). Det är roligt (och det fungerar!) och det förändrar ens syn på många saker här i livet. Jag har haft turen att träffa många likasinnade längs vägen och en del av dem hittar ni i mina länkar. En bra sida för att lära sig mer om klickerträning är www.canis.se

Jag använder detta mer o mer på mina hästar och mina två yngsta hästar Brisa och Blenda är tränade med klickertänk från födseln. De äldre är tränade mer traditionellt men med en del klickerträning inblandat.  

 

Fandango visar att han kan lägga sig ned: http://www.youtube.com/watch?v=F5XzLSeCP4c

 

 

Bild från examen på Canis klickertränarutbildning. Birk håller positionen stå (utan kommando) trots att matte springer omkring eller kastar leksaker. Inte en tass rörde sig! Svårt för en dalmatiner :-)